leida lok | beeldend kunstenaar

Wie ben ik?

Ik ben Leida Lok, Beeldend kunstenaar en maak fantasievolle schilderijen. Mijn werk boeit me vanaf de eerste dag en nu 25 jaar later is dat nog steeds zo.

Ik ben geboren in 1939 in Arnhem. Mijn jeugd was er één van woelige baren.
Opgegroeid op een schip en vanaf mijn negende jaar op de vaste wal in Schaarsbergen en Arnhem.
De schoolopleiding was kort en werd daarna vervangen door te werken als gezinsverzorgster.
Ook volgde een verhuizing naar Ede. In die periode (zeventiger jaren) was het volwassenonderwijs sterk in opkomst.

In 1979 heb ik de discipline opgebracht het Mavodiploma en Havo certificaten te behalen.
De lessen kunstgeschiedenis inspireerde mij om zelf te gaan schilderen. Ik heb in de loop der jaren diverse teken- en schildercursussen gevolgd. Een andere inspiratie zijn de jarenlange adviezen van mijn goede vriend en zelf kunstenaar Edo Hebinck.

Ik ben in de loop der jaren steeds intensiever met schilderen bezig geweest. 
Het zijn veelal de landschappen en de natuurlijke elementen die mij prikkelen. 
Uiteindelijk is dit geworden tot een uiterst persoonlijke beeldbank. Een verzameling waar ik met trots op terugkijk. Alle werken zijn met acrylverf geschilderd. 

Schilderen is dus een passie waar ik uren zo niet dagen in mezelf kan opgaan. Dat geldt ook voor tafeltennissen. Een sport die ik graag beoefen. Is er een overeenkomst tussen schilderen en tafeltennissen? In mijn geval denk ik dat wel. De overeenkomst tussen schilderen en tafeltennissen is voor mij iemand op het verkeerde been proberen te zetten. Maar ik moet toegeven dat mij dat bij het schilderen beter afgaat dan achter de tafeltennistafel. 

Sinds 2008 hangt bij de tafeltennisvereniging dit schilderij achter de bar